Over ons & Food waste Fighters

Marko Sportel: Voorzitter en één van de oprichters van Food waste Fighters

Marko Sportel: Voorzitter en oprichter

Voorzitter
Mijn naam is Marko Sportel, 36 jaar en wonend in Oldebroek. Naast mijn werkzaamheden voor stichting Food waste Fighters, assisteer ik mensen met een lichamelijke beperking. Je kunt me veel terug vinden in de natuur, alsmede op diverse festivals met een duurzaam karakter.

Mijn goede vriend Zdeno kwam met het idee van Food waste Fighters. Door het unieke samenkomen van oplossingen voor langdurige problematiek was ik gelijk enthousiast. Met het verminderen van voedselverspilling enerzijds, kunnen we anderzijds gelijk arme mensen van gezond en vers voedsel voorzien. Nu gaat er heel veel naar veevoederbedrijven of biovergisters, terwijl er mensen honger hebben. Ik vind dit onverteerbaar en daarom ga ik hier wat aan doen!! Ons doel; de voedselverspilling steeds meer terugdringen, alsmede het aantal mensen dat honger moet lijden.

 

Secretaris & Penningmeester
Hallo lieve mensen, mijn naam is Zdeno van Dolen.

Een aantal jaar geleden bouwde ik mee aan een boomhuis in een klein plaatsje in Frankrijk. De initiatiefnemer vertelde me over zijn project, vooral het verhaal over het waarom intrigeerde me: De beste man had vanaf zijn 14e gereisd en her en der geleefd en ergens onderweg