Food waste Fighters op Festivals

 In Ontwikkelingen

Omdat we al wel bijna verspilde AGF afvingen, maar nog niet zo ver waren om dit bij arme mensen te krijgen, zochten we naar een tussentijdse oplossing. Aan het begin van dit jaar, besloten we om een samenwerking aan te gaan met een cateraar, die de crew-catering verzorgd op festivals. We merkten dat steeds meer festivals graag willen laten zien, dat ze begaan zijn met de aarde, de natuur en het welzijn van mens en dier, dus zagen wij een kans om een win-win-win-situatie te creëren. Zowel de cateraar, als het festival helpen zodoende mee in de strijd tegen voedselverspilling. Zij krijgen een keur aan mooie, verse en gezonde producten geleverd. Daarnaast trekt een festival een zeer divers publiek aan. Juist dat diverse publiek willen we als Food waste Fighters bereiken. Want verspilling vindt niet alleen plaats bij boeren en groothandels. De consument is de grootste verspiller en tevens de grootste oorzaak dat boeren en groothandels zoveel ‘moeten’ verspillen. Alle AGF die niet voldoet aan de meest idiote normen op het gebied van vorm, kleur en glans, vallen buiten de mand. En dat terwijl de smaak en de kwaliteit gewoon hetzelfde is, als de perfecter gevormde, gekleurde, glanzende variant.

Acte de Présence

Door ons te presenteren op festivals kunnen we de consument informeren en aanmoedigen om ook het minder mooie fruit en groente te appreciëren. Daarnaast doen festivals op deze manier actief mee om voedselverspilling te bestrijden. Zij geven een verklaring op hun website, waarin ze uitleggen wat het belang is van het tegengaan van verspilling in het algemeen en voedselverspilling in het bijzonder. De cateraar kan tegen lagere prijzen zijn maaltijden aanbieden en zijn kookkunsten op een bijzondere wijze etaleren. Want normaal gesproken werkt een cateraar met een van tevoren vastgelegde menukaart, waar hij zijn inkopen op baseert. In het geval van koken met geredde AGF, moet er gewerkt worden met wat er geleverd wordt. En zulke leveringen kunnen heel divers zijn, zoals in je in blog 3 kunt lezen.

 

Hoe meer mensen inzien dat verspilling niet meer van deze tijd zou mogen zijn, des te eerder zullen er meerdere initiatieven het daglicht gaan zien. We hebben de techniek om verspilling tot de verleden tijd te laten behoren, het heeft echter nog onvoldoende prioriteit. Dat is dan ook een van onze doelen: Voedselverspilling moet een grote prioriteit krijgen, zonder dat we gaan wijzen naar wie wat fout doet.

Aanbevolen Berichten

Plaats een reactie